advies

grassen op de A2

grassen op de A2

Fred werkt al meer dan 30 jaar als adviseur van de inrichting van de groene buitenruimte. De eerste jaren vanuit het hoveniersbedrijf Fred Booy Tuininrichting waarbij ook tuinen werden uitgevoerd. De laatste jaren richt hij zich vooral op het advies en begeleiding van uitvoer van groene projecten. In alle plannen neemt de ecologie een belangrijke plaats in. Fred werkt onder andere op freelance basis voor het landschapsarchitectenbureau DS in Amsterdam. Voor DS verzorgt Fred de groene plannen. Dit kunnen landschapsplannen zijn, zoals voor Poelgeest bij Oegstgeest, maar ook beplantingsplannen en beheersvisies voor parken of de buitenruimte rond zorginstellingen, ziekenhuizen of kantoren. DS heeft voor het World Forum in Den Haag het landschapsontwerp gemaakt waar Fred het beplantingsplan tekende. Vorig jaar is het A2 Park, inmiddels omgedoopt tot Willem Alexanderpark, in Utrecht, ingeplant naar ontwerp van DS met een beplantingsplan van Fred. Vorig voorjaar is de Chemotuin bij het Tergooi Ziekenhuis in Hilversum aangelegd. Het is de eerste plek in de wereld waar mensen in de buitenlucht hun chemotherapie kunnen ondergaan.

 

De beplanting op het terrein van het Meander Ziekenhuis in Amersfoort begint inmiddels al aardig te groeien en het wordt er steeds aangenamer vertoeven (en het eerste ijsvogeltje!)

margrieten bij Meander

margrieten bij Meander

P1210293

Meander, een van de binnentuinen

Nu zijn we begonnen met een  opdracht voor het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. Voor het ZMC maken we, in opdracht van Mecanoo, architect van het gebouw, een beplantingsplan voor de directe omgeving van het gebouw en de binnentuinen. Al met al zijn we aardig op weg om mee te bouwen aan een Healing Environment oftewel een Genezende Omgeving (hoewel ik Helende Omgeving mooier vind).

 

Willem Alexanderpark A2 aan het eind van de zomer

Willem Alexanderpark A2 aan het eind van de zomer

margrieten bij Meander

 

Lepelaars in de Veerpolder van Poelgeest

Lepelaars in de Veerpolder van Poelgeest

Naast zijn werk voor DS is Fred meer dan 30 jaar bezig met het inrichten van tuinen. Hierbij verzorgde hij zowel de plannen als de uitvoering. Door beide bronnen van groene kennis heeft hij een schat aan ervaring opgebouwd die nu wordt gecombineerd met de altijd groeiende kennis over het kweken van bomen & heesters. Voor opdrachtgevers, zowel particulier als overheid en bedrijven, is deze kennis beschikbaar om plannen te helpen maken en uitvoeren.

Bekijk voor dat andere werk van Fred de website van DS landschapsarchitecten: www.dsla.nl

World Forum beplanting naar een ontwerp van DS door Fred Booy

World Forum Den Haag     landschapsontwerp DS    beplantingsplan Fred Booy

 

gebouwen in het landschap

gebouwen in het landschap