Bomen & Heesters

Sortiment

De teelt van solitaire heesters vormt de kernactiviteit van ons bedrijf. Wij proberen een breed sortiment van wat wordt genoemd Boskoops Siergoed te kweken. Onze planten kunnen op vrijwel alle bodems worden aangeplant, maar voelen zich het beste thuis op Boskoops veen. Dit geldt voor bijvoorbeeld heesters als Acer (esdoorn), Hamamelis (toverhazelaar) en Magnolia (beverboom). Onze heesters krijgen de tijd en de ruimte om ook echt uit te groeien tot mooie solitair planten. Wij gebruiken geen machines bij het rooien of verplanten, dus de grens voor de grootte van de planten ligt ongeveer bij wat we met z’n tweeën kunnen tillen. Hierdoor blijven de struiken redelijk goed hanteerbaar, ook als u zelf handmatig wil planten. Een deel van ons sortiment is speciaal gekweekt om z’n bijzonder bizarre groeiwijze; een kromme stam, kronkelende takken en een bijzonder kroon maken deze heesters mooi van lelijkheid.

Een groot deel van onze heesters verkopen we aan bedrijven, maar steeds meer mensen komen zelf bij ons om heesters voor hun tuin uit te kiezen. Voor de zekerheid is het beter even te bellen voor een afspraak. Voor mensen met een niet zo grote auto kunnen we de planten ook thuis afleveren voor een redelijke prijs. Een aanhangwagen lenen is eventueel ook mogelijk (maar laat dat even van te voren weten).

De voorraadlijst en prijzen kunt u als particulier aanvragen door contact op te nemen met Fred, zie contact

Een lijst voor hoveniers of handelskwekerijen wordt u als bedrijf desgewenst toegezonden, een aanvraag kunt u indienen bij Fred via de mail, zie contact.

De planten hieronder staan in de tuin, maar het sortiment is groter en kan afwijken van de foto’s.