tuinpad rijneveld

Tuinpad over oude Windakkers

Tuinpad over oude Windakkers

Op de eerste Tuinpad Rijneveld van dit jaar op zaterdag 26 maart staat alles is het teken van de Opening; de opening van Pasen, de lente, het Tuinpad seizoen, onze website en vooral YUME dat bij Esveld een volledig nieuwe look heeft gekregen. Het Tuinpad valt tussen Goede Vrijdag en Pasen dus iedereen heeft genoeg tijd en kan op vakantie naar het Rijneveld.

 

DSC_0358

 

Tuinpad Rijneveld is een initiatief van een aantal kwekerijen en aanverwante bedrijven om het Rijneveld beter bekend te maken bij mensen die van Tuinen houden. Het Tuinpad is van juni tot oktober open voor bezoek op de laatste zaterdag van de maand. Op alle locaties wordt u ontvangen door enthousiaste gastdames en -heren die u graag het bijzondere verhaal van hun Tuin vertellen en laten zien. Op gezette tijden zijn er rondvaarten en wandelingen onder begeleiding over de kwekerijen. Het Tuinpad Rijneveld is te bezoeken met de auto maar zeker ook met de fiets of wandelend. Op de zaterdag van het Tuinpad varen we met een schouw tussen de kwekerijen en u kunt meevaren.

Het Tuinpad gaat open om een uur of 10, om een uur of 4 doen we het weer dicht.

Dus kom Tuinen aan het Rijneveld en laat je verrassen!

Naast onze kwekerij doen de volgende bedrijven mee:

Plantentuin Esveld, voortrekker op het gebied van bijzondere en exclusieve tuinplanten, met onder andere hun beroemde Aceretum en sinds kort het straks niet minder beroemde Theehuis Yume, met zelfgemaakte taart en even verrukkelijke koffie.

Kwekerij Rein & Mark Bulk, voor de meer ingewijde plantenliefhebber die kennis wil maken het andere dan reguliere planten soorten, ook te zien in hun nieuwe tuin naar ontwerp van Piet Oudolf.

Sortimentstuin Harry van de Laar, genoemd naar de meest bekende plantendeskundige na Linnaeus, laat deze tuin het hedendaagse sortiment in Boskoop gekweekte heesters, rozen en vaste planten zien.

varen langs de kwekerijen

varen langs de kwekerijen

Voor meer informatie over Tuinpad Rijneveld kunt u onze facebook-pagina Booy Boomkwekerij bekijken of de facebook-pagina Tuinpad Rijneveld Boskoop.

Rondleidingen.

Ook buiten het Tuinpad Rijneveld kunt u onze kwekerij bekijken, maar dan alleen op afspraak. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp onder Rondleidingen

kijk voor meer informatie op Tuinpad Rijneveld